logo

Reçel yapmanın püf noktaları

Reçel yapmanın püf noktaları

Hangi meyveden reçel yapacaksanız; aldığınız meyvelerin olgun ve çürüksüz olması gerekir.

Meyveleri bol suyla yıkayıp ayıklamalısınız. Bütün bir şekilde mi yoksa ufak parçalar hâlinde mi yapacağınıza karar vermelisiniz. Ardından meyvelerin üzerine şeker döküp bekletmelisiniz. Şeker miktarı meyvenin tatlılık durumuna göre belirlenmelidir.

Örneğin; çok tatlı meyvelerde 1 kilo meyve için 1 kilo şeker, az tatlı meyvelerde 1 kilo için 1.5 kilogram şeker kullanılması gerekir.

Şeker ilave ettiğiniz meyveleri ocağa alıp kısık ateşte yavaşça pişirmelisiniz.

Hafifçe kaynamaya başlayınca ara sıra karıştırmalısınız. Kaynamaya başlayınca içine 5-6 damla limon suyu eklemelisiniz.

Reçelin piştiğini anlamak için kaynamakta olan reçelden bir kaşık alıp porselen bir tabağa yayın ve biraz soğuduktan sonra parmağınızla bastırarak ikiye ayırın. Eğer parmağınızın açtığı yer kapanıyorsa, reçelin kıvamı tutmuş demektir.

Reçelinizi ister soğuduğu zaman, isterseniz de sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatarak ters çevirebilirsiniz. Bu hâlde soğumasını bekleyebilirsiniz.

Reçeli güneş görmeyen yerlerde muhafaza etmeniz gerekir.

 

www.somaolay.com.tr
    Kaynak: haber7.com Etiketler:
    Share
    212 Kez Görüntülendi.
    #

    SENDE YORUM YAZ