Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıda tüm ilçe belediye başkanlarının önerisiyle Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti (KAYSÜ) gündeme geldi. Kabul edilmesi durumunda her faturaya 5 yıldır eklenmeyen Kaysu farkı eklenecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıya yoklamanın alınmasıyla başlandı. Toplantıda tüm ilçe belediye başkanlarının önerisiyle Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti (KAYSÜ) gündeme geldi. Geçen dönemde Ak Parti ile MHP’yi sık sık karşı karşıya getiren konu bu kez daha tüm ilçe belediye başkanlarının talebiyle gündeme alındı. Konu, Çevre ve tarifeler komisyonuna sevki oylanarak kabul edildi. Önümüzdeki hafta tekrar görüşülecek. Kabul edilmesi durumunda her faturaya 5 yıldır eklenmeyen Kaysu farkı eklenecek.
Toplantı öncesi meclis üyelerine hitap eden Başkan Ergün, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının 9. günündeyiz. Başta sizlerin olmak üzere tüm hemşerilerimin tuttuğu oruçların Allah katında kabul, yapılan ibadetlerin makbul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sofralarımızdan bolluk ve bereket eksik olmasın inşallah. Geçtiğimiz Cuma günü Gördes Belediye Başkanımız Muhammet Akyol’un kıymetli annesi hakka yürüdü. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta Muhammet Başkan olmak üzere kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun” dedi.
KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN 100’ÜNCÜ YILI
Milli mücadelenin 100. yılını kutlayan Başkan Ergün, “Türkün milli mücadelesinin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başladığı kutlu yürüyüşün, 19 Mayıs’ın 100’üncü yılını kutluyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bayram olarak armağan ettiği kurtuluş mücadelemizin 100’üncü yılını kutluyor, bu güzel vatanı bizlere miras bırakan büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.Ayın sonunda Cenab-ı Allah nasip ederse bin aydan daha hayırlı mübarek kadir gecesini idrak edeceğiz. Yüce Allah bizleri bu kutlu geceye kavuştursun diyor, şimdiden sizlerin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Nice ramazanlar, kadir geceleri ve bayramlara hep birlikte ulaşmayı yüce Allah’tan niyaz ediyor, ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi de bu vesileyle rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Maddelerin oylanıp karara bağlanmasının ardından ara komisyonlara gönderilen maddelerin görüşülmesi için 20 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de toplanmak üzere birleşime ara verildi.



İstanbulda yuzde 46 indirim yapılıyor bizimkilerde maşallah üstüne koyup 2 ile çarpıyorlar.