29 OCAK MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ

29 OCAK MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ
Yayınlama: 28.01.2021
12
A+
A-

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 29 Ocak Milli Direniş günü nedeniyle Cengiz Topel Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Programa Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ve yönetimi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şube Başkanı Mehmet Akın ve yönetimi ile Batı Trakyalı Türkler katıldı.

‘Batı Trakya’daki Türk varlığını ve geleceğimizi selmalıyoruz’ diyerek basın açıklaması yapan Genel Başkan Hüseyin, “1988 yılının başlarında Yunanistan’da Türk yoktur diye mahkeme kararıyla tesbitlenmesi sonrasında Batı Tarkya’daki Türkleri biz buradayız, bir burada yaşıyoruz dedikleri 29 ocak 1988 yılının 33.yılında bir araya geldik. Biz orada var olmuş mücadelemizi anmak üzere her yıl bir araya geliyoruz. Türkiye’de farklı yerlerde bu üç yılın tabiki 28 yılını Istanbul’da Atatürk anıtında Taksim’de kutlamıştık. Ancak son 4 yıldır yaptığımız değişikliklerle bizler için çok farklı anlam ifade eden etkinliklere imza attık. 4 yıl öncesinde 600 kişilik bir ekiple Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düzergahı olan Anıtkabir’de yaptığımız etkinlikle sesimizi dünyaya duyurmaya çalıştık. Ardından ve devamında yine bu vatan için mücadele eden binlerce şehidin yattığı Çanakkale’de Şehitlikte etkinliğimizi gerçekleştirmiştik. Her yıl sesimizi duyururken farklı ve ilk olan etkinliklere imza attığımız bu dönem içerisinde en batıdan en doğuya bir sonrakine gittik. Sarıkamışta 90bin şehidin bağrından sesimizi duyurduk. Geçen yılda yine sizler için aynı kaderi yaşadık diyebildiğimiz Borsa’da katledilen 8.372 kişinin katledildiği 25.yılında katliamın biz bu etkinliğimizi gerçekleştirmiştik. Biz burada ne diyoruz,biz diyoruz ki Yunan idaresi her ne kadar bizi adımlık olarak orada eritmeye çalışsa da yok saysada biz varlığımızı sonsuza denk sürdüreceğiz. Ama bu süre içerisinde tabi ki andığımız herzaman 29 Ocak’ları anarken ifade ettiğimiz şekliyle bizim iki 29 Ocağımız var. Bunlardan bir tanesi bizim bu az önce ifade ettiğimiz Başkaldırı mücadelemizdir. Var olduğumuzu 10 binlerle meydanda ifade ettiğimiz Milli Direniş Günümüzdür. Ancak 90 yılına geldiğimizde bizden yunan yönetiminin herhangi bir adım atmaması karşısında masumca bir etkinlikle yıl dönümünü kutlamak istemiştik. Bir mevlid okunacaktı aynen bu sene 29 Ocağın Cuma gününe denk geldiği gibi cuma namazını müteakip anma etkinliğinde kutlanacak bu mevlid maalesef Yunanlılar tarafından aşırı sağ kesim tarafından proveke edilerek Gümülcine’de tarihinin Batı Trakya Türkleri tarihinin en büyük mezarına dönüştü. 300’ün üzerinde talan edildi ve bu dükkanlarımız talan edilirken insanımızın kanı akıtıldı. Biz bunları unutturmayacağız biz bu mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Türkiye’ye kalkıpta insan hakları dersleri vermeye kalkanlara yada kalkıp hazırlık hakları konusunda Türkiye’ye adım atmaları mesafe katetmeli diyenlere biz cevabını yaşadıklarımızla veriyoruz.

Son olarakta Yunanistan’ da gelişmelere baktığımızda malesef Yunanistan’daki baş psikopatın yaptığı açıklama bütün müslüman alemine islam dünyasına hakaret niteliğindedir. Yunanın ana yasasını bu açıklamada ne diyor biliyor musunuz islamiyet dini bir din değildir siyaset partidir inananları da sempatizanlarıdır diyor.

Biz islamiyete bu hakareti karşısında kendilerini hem özre davet ediyoruz hem de yunan makamlarının harekete geçerek kin nefret eken diğer inançlara saygısızlık içeren  bu açıklamaları yüzünden yunan baş psikopatının derhal yargılanmasını talep ediyorum. Ben buraya katılan bu güzel bereketli sizlerde basın mensuplarını teşekkür ediyorum.

Pandemi dolayısıyla katılımları az yaptık. Bundan sonrakilerde sesimizi daha çok duyuracağız.” dedi.

www.ruz4.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.