“ANNELER BAŞIMIZIN TACI, GÖNÜLLERİMİZİN İLACIDIR”

“ANNELER BAŞIMIZIN TACI, GÖNÜLLERİMİZİN İLACIDIR”
Yayınlama: 09.05.2020
10
A+
A-

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Anne sevgisinin, sevgilerin en güzeli olduğunu vurgulayan Özkan, mesajında, “Anne; bağlılığın fedakârlığın, cömertliğin, karşılıksız sevginin sembolüdür. Anne, ilahi rahmete benzer. Hep verir, fakat asla karşılık beklemez. Yüce dinimiz, anneye ve anne sevgisine özel bir yer vermiş, cenneti annelerin ayakları altına sermiş, vaktinde kılınan namazdan sonra en sevimli işin anneye iyilik etmek olduğunu, Allah’ın rızasını kazanmanın, cennete ulaşmanın en kestirme yolunun anneye hizmetten, sevgiden geçtiğini bildirmiştir. Anneler, senenin belli bir gününde sevilip, diğer zamanlarda ihmal edilecek varlıklar asla değildir” ifadelerini kullandı.

Mesajında, annelerin hayır duasını mutlaka almak gerektiğinin altını çizen Özkan, “Nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak, onları mutlu etmek hepimizin görevi olmalı. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz; güven ve desteğini aradığımız yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği değeri, bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. Yüklendiğimiz sorumlulukları, görevleri yerine getirirken, annelerin hayır dualarının, en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

Covid 19 salgını sebebiyle Anneler Günü’nde de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Özkan, mesajında şunları kaydetti:

“Anneler başımızın tacı, gönüllerimizin ilacıdır. Özellikle dünyanın ve ülkemizin sınandığı Covid 19 salgını sebebiyle annelerimizin bize daha çok ihtiyacı var. Özellikle 65 yaş üstü annelerimiz uzun süredir sağlıkları açısından evlerinde zaman geçirmektedirler. Bir telefona, bir güzel cümleye ihtiyaçları var. Bugün mutlaka arayalım. Onların sağlığı açısından sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek, hallerini hatırlarını soralım. Annelerimize sımsıkı sarılacağımız günler yakın. 

Bu duygularla, nice emeklerle yetiştirdikleri evlatlarını vatan uğruna şehit veren annelerimizin acılarını bir kez daha yürekten paylaşıyor, tüm şehit annelerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Başımızın tacı annelerimizden hayatta olmayanlara rahmet, yaşayan annelerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyor, Anneler Günü’nü kutluyorum.“

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.