CHP Soma İlçe Başkanı Elbinsoy’dan “Gariban” Tepkisi

CHP Soma İlçe Başkanı Elbinsoy’dan “Gariban” Tepkisi
Yayınlama: 22.01.2026
29
A+
A-

“Emekli Gariban Değil, Bu Ülkenin Mimarıdır”

CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in emeklilere yönelik kullandığı ifadeye sert tepki gösterdi. Elbinsoy, söz konusu açıklamanın iktidarın halktan koptuğunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Elbinsoy yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Geçim derdiyle boğuşan milyonlarca emeklimiz için kullanılan ‘Biz bu garibanların oylarını aldık’ ifadesi, emeklimizin onurunu zedeleyen, halkı küçümseyen bir anlayışın ürünüdür” dedi.

“Emekli bu ülkenin mimarıdır”

Soma’nın bir işçi ve emekli kenti olduğuna dikkat çeken Elbinsoy, madenlerde ve fabrikalarda yıllarca alın teri döken emeklilerin “gariban” olarak nitelendirilemeyeceğini vurguladı. “Emeklimiz lütuf değil, yıllarca ödediği primlerin karşılığını istemektedir” ifadelerini kullandı.

“20 bin TL müjde değil, sefalet belgesidir”

En düşük emekli maaşının 20 bin TL olarak belirlenmesini de eleştiren Elbinsoy, artan kira, gıda ve enerji maliyetleri karşısında bu rakamın bir iyileştirme değil, emekliyi açlık sınırının altında yaşamaya zorlamak anlamına geldiğini söyledi.

“Soma bu hakareti unutmayacak”

Elbinsoy açıklamasında, “Soma’da her evde bu ekonomik yangın hissedilmektedir. Emekliye sadaka anlayışı kabul edilemez. Bu söylemler Soma sokaklarında asla karşılık bulmayacaktır” dedi.

CHP olarak emeklilerin insanca yaşam mücadelesinin yanında olacaklarını vurgulayan Elbinsoy, “Emeklinin sofrasından çalınanların hesabı sandıkta sorulacaktır. Halkı küçümseyen bu zihniyeti kınıyoruz” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.