CHP Soma’dan 1 Mayıs Mesajı: Emek İçin Mücadele Sürecek

CHP Soma’dan 1 Mayıs Mesajı: Emek İçin Mücadele Sürecek
Yayınlama: 30.04.2025
91
A+
A-

CHP Soma İlçe Başkanlığı’ndan 1 Mayıs Mesajı: “Emekçinin Yanındayız, Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. İlçe Başkanı Levent Elbinsoy imzasıyla yayımlanan açıklamada, emekçilerin birlik ve dayanışma günü kutlanırken, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçiler anıldı.

Açıklamada, “Emek en yüce değerdir. 1 Mayıs, alın teriyle yaşamını sürdüren işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür” ifadelerine yer verildi. Özellikle 13 Mayıs 2014’te yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasına dikkat çekilerek, iş güvenliği konusundaki ihmaller sert bir dille eleştirildi.

CHP Soma İlçe Başkanlığı, sadece Soma değil, Ermenek, Amasra, Şirvan ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan iş cinayetlerinin iktidarın “sermayeyi önceleyen, denetimsiz ve liyakatsiz” yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı. Her yıl yüzlerce işçinin ihmal zinciri nedeniyle yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Levent Elbinsoy, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Emeğin hakkını savunmaktan, işçilerin onurlu ve güvenli bir yaşam sürmesi için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Taşeron sistemine, güvencesiz çalışmaya, sendikasızlaştırmaya ve düşük ücret politikalarına karşı durmaya devam edeceğiz.”

Açıklama, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın kutlanması ve Soma’da hayatını kaybeden madencilerin rahmetle anılmasıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.