Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Esnaflardan EVET sözü

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (MESOB) ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni(MESKOP) ziyaret ederek ‘evet’ sözü aldı. Başkan Mersinli, sivil toplum kuruluşlarından aldıkları destekle Manisa’dan Türkiye’nin ortalaması üzerinde bir oy çıkacağını belirtti.
AK Parti Manisa İl Başkanlığı 16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylaması öncesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bir yandan teşkilat içi eğitimler sürdürülürken diğer yandan da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Başkan Mersinli, MESOB Başkanı Hasan Geriter ve MESKOP Başkanı Recep Çınar’ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi aktaran Başkan Mersinli Geriter, Çınar ve oda başkanlarından ‘evet’ sözü aldı.
İl Başkanı Berk Mersinli:”Türkiye için, Manisa için ‘evet’in ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi, güçlü bir Türkiye’nin geleceği için Evet diyen oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.”
“BİZ O İŞİN ARKASINDAYIZ”
Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter:”Türkiye son aylarda kritik bir süreç içerisindedir. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının sonuçları hepimizi yakinen ilgilendiriyor. Bu sonuçlarda bir evet var bir hayır var. Her iki tarafta kendi haklılıkları ve doğruları oranında bir mücadele içerisindeler. Bizler esnaf olarak Türkiye’ye hangisi yarayacaksa hangisi hayırlı olacaksa onun kazanmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine faydalı olan ne varsa biz o işin arkasındayız.”
“80 MİLYONUN MENFAATİ EVET DEMEKTEN GEÇİYOR”
Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ise şu şekilde konuştu:”Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine biz siyasi olarak bakmıyoruz. Bu sistem, ülkenin gerçekten bir geleceğidir. Bugüne kadar yapılmak istenip de yapılamayan ama bu fırsat bugün doğmuştur. Bizler, 1960, 1971, 1980, ihtilallarını çok iyi biliyoruz. 28 Şubatta yaşananları çok iyi biliyoruz. Türkiye hükümet kurmakta çektiği zorluklardan çok sıkıntılar çekmiştir. İstikrarlı hükümetler olmamıştır. Bu ülkemizin 80 milyonun menfaati evet demekten geçiyor diye düşünüyorum. Bu yürekten söylüyorum. Ülkemiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için bu sistem bize lazım. Bunu inşallah milletimiz de anlayacaktır ve 16 Nisan’da kararını ona göre verir ve sandıklar evet ile doldurulur.”
“17 İLÇEMİZDEKİ TÜM ODA BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Başkan Mersinli 16 Nisan’da sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle sandıklardan Türkiye genelinde Manisa’dan yüksek bir oy oranı çıkacağının altını çizerek şöyle konuştu:” Halk oylaması sürecinde ana hedefimiz tüm vatandaşlarımıza ulaşmak. Anayasa değişikliği teklifinde ki maddeleri tek tek anlatmak. Bunu da bugüne kadar olduğu gibi davasına hizmet eden, özveri ile çalışan teşkilatlarımızın yanında büyük ve güçlü Türkiye idealinde buluşup, bu idealin gerçekleşmesi için evet diyecek tüm kesimlerle birlikte çalışacağız. Halkımız neye evet neye hayır deme konusunda tereddütler yaşıyor. Bunun eğitimini önce kendi içimizde yani teşkilatımızda veriyoruz. Bugünden itibaren de sahaya çıkmış durumdayız. Manisa’da çalmadığımız kapı sıkmadığımız el kalmayacak. Bu rejim meselesi değil, referandum da evet çıkması halinde ülkemizin çok daha güzel günlere ulaşacağına inanıyoruz. Allah’ın izni ile evet kampanyamızı başarılı bir şekilde sonuçlandıracağız. Esnaf ve sanatkârımızdan gelen desteklerden dolayı 17 ilçemizdeki tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle muhalefetin gündeme getirdiği Türkiye’nin bölünme tehlikesi yaşayacağı, sistemin diktatörlüğe dönüşeceği, rejimin değişeceği endişelerine yer olmadığını, bunun aksine ülke yönetimindeki rahatlama ile önümüzün açılacağını vatandaşlarımıza anlatacağız. Bu süreçte partimizin tüm kadroları sahada çalışacak. Yapılacak olan anayasa değişikliğini hemşerilerimize en iyi şekilde anlatacağız. “