Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Soma’da vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yapılan güvensiz inşaat yapılarından, kaldırım ve yol çalışmalarının zamanında bitirilmemesine kadar birçok konuda tepki gösterdi
Sokak ve caddelerde yürüyemiyoruz, çocuklarımızı okula gönderemiyoruz diyen vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yapılan güvensiz inşaat yapılarından, kaldırım ve yol çalışmalarının zamanında bitirilmemesine kadar birçok konuda tepki gösterdi.
Soma sokaklarında yürürken kafanıza tuğla düşebilir, ayağınıza moloz takılabilir diyen mahalle sakinleri, “Yapılan kaldırım ve yol çalışmaları zamanında tamamlanmıyor. Alt yapı çalışmaları için kırılan asfaltlar kapatılmıyor. İlçe sokaklarında yapılan inşaatlar çevreye zarar veriyor. Sokak ve caddelerde yapılan inşaatlar kaldırımları ve yolları kapatıyor. İnşaatların biri bitmede biri başlıyor. Yetmiyor yan yana, karşılıklı inşaatlar yapılıyor. Ne kurallara uyan ne de denetleyen var. İnşaat temellerinden çıkan hafriyatlar cadde ve sokaklara dökülüyor. İnşaatlarda çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar için hiçbir güvenlik önlemi alınmıyor” diyerek öncelikli şikâyetlerini sıraladılar.
Vatandaşlar, hiç kimsenin yaya ve araç yolunu kapatmaya hakkı olmadığını, Belediyenin bunu yapanlar hakkında ciddi cezai yaptırımlar uygulamasını isteyerek, yetkililerin duyarsız davranmasından dolayı yaya ve sürücülerin mağdur duruma düşürüldüğünü belirttiler.
