Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu


Jandarmadan Zehire Geçit Yok: Kenevir Ekim Alanlarına Havadan ve Karadan Sıkı Denetim
Manisa İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yasadışı kenevir ekimine karşı il genelinde yoğun bir denetim başlattı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, sıcaklık artışının etkisiyle potansiyel ekim alanlarında yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek için harekete geçildi.
Geçmiş yıllardaki olay yerlerinin ve riskli bölgelerin analiz edilmesiyle tespit edilen alanlar, asayiş timleri, komando unsurları ve narkotik ekiplerince tarandı. Operasyonlar havadan da desteklendi; drone ve cayrokopterlerle yapılan kontrollerle, arazideki timler kritik noktalara sevk edildi.
Jandarma yetkilileri, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ve bu kapsamda denetimlerin sezon boyunca kesintisiz devam edeceğini bildirdi.