KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
Yayınlama: 13.09.2021
11
A+
A-

Soma’nın Düşman İşgalinden kurtuluş yıldönümü Cengiz Topel Meydanı’nda coşkuya kutlandı.

Meydandaki kutlamalar büyük beğeni toplarken programa Soma’nın Düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinde Darkaleli kadınların yaptıkları fedakarlıkları anlattığı canlandırma damga vurdu. Protokol başta olmak üzere bazı izleyiciler duygusal anlar yaşadı.

Öte yandan Soma Şüheda Mehteri ekibi de mehteran gösterisi sundu. Akabinde geçmiş yıllarda yapılan geçiş töreninin bir benzeri de bu yıl gerçekleştirildi. İlçede bulunan okullar ve sivil toplum örgütleri geçiş töreninde protokolü selamladı. İlçede kömür üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan İmbat Madencilik, Demirexport-Fernas Madencilik ve Yeni Anadolu Madencilik çalışanları da madenci kıyafetleriyle geçiş töreninde Somalıları selamladı. Öte yandan Soma Avcılar ve Atıcılar Derneği mensubu avcıları da geçiş töreni esnasında av tüfekleriyle havaya ateş ederek geçişi tamamladı.

Törene Soma Kaymakamlığını vekaleten Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Küçük, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Ak Parti Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, İyi Parti İlçe Başkanı Vehpi Çiçek, kurum ve kuruluş amirleri ile dernek yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.