Manisa Meclisi Soma’da Toplandı: Zeyrek’ten Anma ve Bütçe Mesajı

Manisa Meclisi Soma’da Toplandı: Zeyrek’ten Anma ve Bütçe Mesajı
Yayınlama: 13.05.2025
196
A+
A-

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Soma’da Toplandı: Zeyrek’ten Hem Madenci Anması Hem de Mali Disiplin Vurgusu

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının yıl dönümünde Soma’da gerçekleştirdi. Meclis toplantısı, Manisa merkez dışındaki ilk toplantı olma özelliğini taşırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in açıklamaları damga vurdu.

“Soma bir kaza değildi”

Toplantının açılış konuşmasında 11 yıl önce yaşanan faciayı hatırlatan Başkan Ferdi Zeyrek, “Soma bir kaza değildi. Ne acıdır ki göz göre göre gelen bir ihmaller zinciriydi” ifadelerini kullandı. Faciada yaşamını yitiren 301 madenciyi rahmetle anan Zeyrek, dava sürecinde verilen cezaların kamu vicdanını yaraladığını belirtti. Zeyrek, “Gerçek sorumlular hesap vermedikçe bu dava kapanmış sayılmayacaktır. Biz unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

“Özgür Özel yalnız değildir”

Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e yönelik saldırıya da değinen Zeyrek, “Bu saldırı sadece Sayın Özgür Özel’e değil, aynı zamanda toplumsal huzura, demokrasiye ve birlikte yaşama iradesine yöneliktir. Bilinmelidir ki Özgür Özel yalnız değildir” diyerek tepki gösterdi.

19 Mayıs Kutlaması

Başkan Zeyrek, konuşmasının sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu önemli günün, ülkemizin aydınlık geleceğinin simgesi olduğunu belirterek, tüm gençlere selam gönderdi.

Mali Disiplin ve Şeffaflık Mesajı

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Kesin Hesap Raporu da görüşüldü. Başkan Ferdi Zeyrek, göreve geldikleri günden bu yana mali disiplini öncelik haline getirdiklerini vurgulayarak, “Bir kalem bile satmadan bu kadar hizmet edip kenara da para aktardık” dedi. 2024 yılı bütçesinde yaklaşık 1 milyar TL bütçe fazlası verdiklerini açıklayan Zeyrek, bu durumun belediyede sağlanan mali disiplinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Zeyrek, “Belediyeye geldiğimizde ilk olarak etkin nakit yönetimi, iç denetim ve şeffaflık konularına odaklandık. Tahakkuk alacaklarımızın yüzde 98’ini tahsil ettik. Gelirlerimizi artırarak, 8 milyar 814 milyon TL’ye çıkardık. Harcamalarımız ise 7 milyar 831 milyon TL oldu” dedi.

“Her kuruşun hesabını veriyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm harcamalarının internet sitesinde aylık olarak yayımlandığını da hatırlatan Zeyrek, “Bu bizim değil, halkın parasıdır. Halkın parası halk için harcanmalı, ranta değil halka hizmet etmeliyiz” ifadeleriyle şeffaf belediyecilik anlayışını vurguladı.

Toplantı sonunda, Kesin Hesap Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.