Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

ORMAN YANGINLARINA KARŞI DENETİMLER SÜRÜYOR: ATEŞ YAKAN 2 KİŞİYE PARA CEZASI
Manisa’nın Gördes ilçesinde orman yangınlarına karşı alınan önlemler kapsamında sürdürülen denetimlerde, izinsiz ateş yakan iki kişiye idari para cezası kesildi.
09 Mayıs 2025 günü Gördes İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı devriyeler, Oğulduruk Mahallesi ile Bölükpaşa Mevkii arasında ormanlık alana sınır olan bir bahçede temizlik amacıyla ateş yakıldığını tespit etti. Yapılan incelemede, T.O. (1955 doğumlu) ve Y.K. (1967 doğumlu) isimli şahısların ateşi yaktığı belirlendi.
Şahıslara, Kabahatler Kanunu’nun “Emre Aykırı Davranış” maddesi kapsamında kişi başı 2.953 TL olmak üzere idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, vatandaşları orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmaya ve açık alanda ateş yakmamaya davet etti. Denetimlerin yaz aylarında da artarak süreceği bildirildi.