Soma Ülkü Ocakları Nevruz’u Kutladı

Soma Ülkü Ocakları Nevruz’u Kutladı
Yayınlama: 23.03.2018
18
A+
A-

Soma Ülkü Ocakları Nevruz’u Kutladı
Soma Ülkü Ocakları baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nı düzenlenen etkinlikler ile kutladı. Etkinlikler kapsamında Beşyol Meydanı’ndan Cengiz Topel Meydanı’na kadar atlı sporcular eşliğinde yürüyen Ülkü Ocakları burada sembolik demir dövme, ateşten atlama, keşkek ve üzüm hoşafı ikramı yaptı. Cengiz Topel Meydanı’ndaki etkinlikler daha sonra Gürmin Düğün Salonu’nda düzenlenen Orta Öğretim şiir, Halk oyunları gösterisi ve Türkü dinletisi ile devam etti. Ülkü Ocakları Soma İlçe Başkanı Musa Çağlar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Nevruz, günümüzde 6 Türk Devletinde ve 9 Türk Özerk Cumhuriyet’inde milli bayram olarak kutlanan en eski Türk Bayramıdır.
Toprağı ana olarak vasıflandıran Türk’ün düşünce sisteminde baharın gelişi elbette önemli bir yere sahip olacaktır. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımları halen binlerce gönül tutuşturarak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır.
Avrasya’nın Türk aleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın çağ açıp çağ kapatmış bu kutlu milletin 4655. Yılı kutlu olsun.” dedi. Çağlar, Kırkağaç, Akhisar ve Turgutlu Ülkü Ocak başkanları, Soma, Kırkağaç ve Gölmarmara MHP İlçe Başkanları, MHP Soma İlçe Kadın kolları başkanı ve Soma Atlı Sporları Kulübü’ne desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.