Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Milli Piyango İdaresi tarafından büyük ikramiye bu yıl 70 milyon TL olarak belirlenirken Somada vatandaşlar zengin olma hayaliyle bilet bayilerine koştu.
Yeni yıla sayılı günler kala Milli Piyango Yılbaşı çekiliş biletlerine gösterilen ilgi artıyor. Zengin olma hayali ile bilet alan binlerce kişi çekilişi heyecanla beklerken, 70 milyon olan büyük ikramiyenin, Soma’da kentin plaka koduyla olan benzerliğinden ötürü vatandaşlar da biletlere yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl ki büyük ikramiyenin Soma’ya çıkmasını bekleyen kent sakinleri zengin olma hayali ile adeta biletlere akın etti. Şehirde özellikle başı 45 ile başlayıp 45 ile biten binlerce biletin de tükendiği belirtildi.
VATANDAŞIN UMUDU MİLLİ PİYANGO’DA
İşsiz ve ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşlar da umudunu Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde dağıtacağı 70 milyon liraya bağladı. Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira oldu. Tam bilet 70, yarım bilet 35, çeyrek bilet 17,5 liradan satılıyor.
31 Aralık 2018’de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek. Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 70 milyon lira, en küçüğü ise 70 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak. Ev ve araba hayali kuran Nurullah Kızıl; “Büyük ikramiye çıkmasa bile çocuklarıma ev alacak kadar bir para çıkarsa mutlu oluruz. Umudumuzu yılbaşı çekişline bağladık” dedi.
BİLET SATIŞLARI DÜŞTÜ
Öte yandan Milli Piyango İdaresi’nin yeni uygulamasıyla yılbaşı biletlerinin terminal makinelerde basılması, Soma’da seyyar bilet satışlarını olumsuz yönde etkiliyor. Geçen seneye oranla bu yıl elden bilet satışlarının yarı yarıya azaldığını belirten, 20 yıldır Soma’da esnaf olarak hizmet vermekte olan Kadir Meral konu hakkında şöyle konuştu; “Geçen sene bu zamanlarda daha fazla elden satış yapmıştım. Yirmi günü geçti bilet çıkalı geçen sene sattığımın yarısını satmadım. Bunun sebebini olarak vatandaşın ekonomik olarak sıkıntıda olmasını görüyorum. Bakacak olursak tam bilet fiyatımız yetmiş, yarım otuz beş, çeyrek fiyatımız ise on yedi buçuk. Bu sıkıntılı ekonomide vatandaş bilet almakta zorlanıyor.”
ŞİMDİ HERKES BİLET SATIYOR
Bu sene başlayan yılbaşıbiletinde makine dönemiyle alakalı olarak konuşan Meral,” Bu sene yeni biruygulama yaptı Milli Piyango İdaresi. Şimdi herkes bilet satıyor. Marketler,benzinlikler, postane bilet satıyor. İnternetten şans oyunları siteleri bilebilet satıyor. Bunlar küçük esnafı bitiriyor tabi ki. Geçimini sadece millipiyangodan sağlayanlar bu durumdan daha çok etkilenecek. Özellikle seyyarsatıcılar bitti. Biletli makine sistemine geçti milli piyango. Makine sisteminegeçince seyyar için sıkıntı oldu” İfadelerini kullanarak seyyar bilet satıcılarının durumunu aktardı.
