Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu


Kuran Kursundan Mardin’e Uzanan İyilik Köprüsü
Soma Zeytinli Camii Kur’an Kursu öğrencileri, Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki bir köy okuluna kütüphane kurarak örnek bir dayanışma örneği sergiledi.
İlçe Müftülüğüne bağlı Zeytinli Camii Kur’an Kursu’nda eğitim gören kadınlar, Kur’an Kursu Öğreticisi Figen Sarıpınar öncülüğünde bir iyilik kampanyası başlattı. Yaklaşık iki aylık sürede toplanan kitaplar büyük bir özenle kolilenerek kütüphanesi bulunmayan köy okuluna gönderildi.
Daha önce aynı okula kışlık bere ve eldiven desteğinde bulunan kadınlar, bu kez öğrencilerin eğitimine katkı sunmak amacıyla bir kütüphane oluşturdu. Okula ulaştırılan kitaplar sayesinde öğrenciler ilk kez bu kadar çok kitabı bir arada görmenin mutluluğunu yaşadı.
Okul yönetimi ve öğrenciler, yapılan bu anlamlı katkıdan dolayı Soma’daki gönüllülere teşekkür etti. Kütüphane, bölgedeki çocukların eğitim hayatına ışık tutacak önemli bir kaynak olarak hizmet vermeye başladı.




