Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

‘Okul güvenliği’ protokolü ile 81 ilde güvenlik kamerasız okul kalmayacak. 50 bin okulun bahçesi ve çevresi gece görüşlü kameralarla 7 gün 24 saat takip edilecek. Uygulamadan Soma’da bulunan 67 ilk ve orta dereceli okul da faydalanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan okul güvenliği protokolü ile artık güvenlik kamerası olmayan okul kalmayacak, okul güvenliği gece görüşlü kameralarla yapılacak. VALİLİKLERE TALİMAT
İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen yazıda güvenlik kamera sistemi olmayan okul kalmaması amacıyla, şehirlerdeki tüm okullarda, okul önü, yakını ve çevresini görecek şekilde kamera takılması istendi. İçişleri Bakanlığı daha önce pilot olarak başlatılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegre şartı aranmaksızın öncelik derecelerine ayrılan okullardan başlanarak kameraların hızla temin edilmesini talep etti.
24 SAAT TAKİP
KGYS ile okullardaemniyetin belirlediği noktalara kurulan kameralar, kent güvenlik yönetimsistemine entegre edilecek. 6’sı sabit ve biri hareketli olmak üzere belirlenenher okula 7’şer kamera kurulan sistemde, kameralar 24 saat kayıt alarak görüntüemniyet merkezine iletebiliyor. 2019’un Haziran ayında sistemin tüm okullarakurulması hedefleniyor. Kamera sistemi sayesinde, öğrenciler için hem okulagiriş çıkışta hem de okul çevresinde güvenli ortam sağlanması, maddebağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadeleye katkı sağlanması amaçlanıyor.