Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Topladıkları İmzaları Bakanlığa Gönderdiler
Yaklaşık 3 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan Soma Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri mağduriyet yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde seslerini okul bahçesinde açıklama yaparak duyuran öğrenci velileri bu defa da imza kampanyası başlattı. Toplanan 899 imza Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderen öğrenci velileri Kaymakam Fatih Akkaya’ya da teslim etti.
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılmasının ardından bir süre Seher Ali Ortaokulu’na giden öğrenciler daha sonra Kurtuluş İlkokulu’na gitmeye başlamıştı. Zemin etüdü çalışmaları yapılan Kurtuluş İlkokulu binasının yıkılacak söylentileri üzerine öğrencilerin yeniden Seher Ali Ortaokulu’na gidileceği konuşulmaya başlanırke sürekli okullar arasında mekik dokuyan öğrenci velileri de öğrenciler de artık bu sorunun sona erdirilmesini istiyor. Geçtiğimiz günlerde yıkılan okul bahçesinde seslerini duyurmak için harekete geçen veliler daha sonra imza kampanyası başlatarak okullarının bir an önce yapılmasını istediler. Veliler topladıkları 899 imzayı Milli Eğitim Bakanlığına posta ile gönderirken Kaymakam Fatih Akkaya’ya da teslim ettiler.
BAŞKA OKULLARA ALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrenci velileri, “Kurtuluş İlkokulu’na giden çocuklarımız şimdi hangi okula gidecek belli değil. Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne söylenmiş ancak saatleri uygun değil diye Seher Ali Ortaokulu’na yönlendirilecek diye bizlere söylediler. Çocuklarımız 15.00’de ders başı yapacak akşam 8 gibi dersten çıkacak deniyor. Bu çocuklardan nasıl verim alınacak. Nasıl bir eğitim sistemi bu anlamış değiliz. Bu durumu öğrenen arkadaşlar çocuklarını başka okullara aldırmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın eğitim hayatı ile resmen oyun oynuyorlar” dediler.